Dit doet een coach voor werk en bedrijf

Dit doet een coach

Loop jij vast in je carrière en wil je weten wat je eraan kunt veranderen? Schakel dan de hulp in van een coach voor werk en bedrijf. Deze professional kan jou op verschillende gebieden helpen en staat voor je klaar als je problemen ervaart. Het kan ook zo zijn dat je net bent afgestudeerd en dat je niet weet welke kant je op wilt. Ook hier kan je dan een coach voor werk en bedrijf inschakelen. Ben jij benieuwd of het iets voor je is? Lees dan snel verder!

Wat doet een coach voor werk en bedrijf?

Wanneer je een coach voor werk en bedrijf wilt dan krijg je iemand die je helpt bij het (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting. Op verschillende momenten in het leven sta je voor moeilijke keuzes, zoals het maken van een beroepskeuze, het aangaan van een volgende stap in je carrière, bij ontslag of een burn-out. Samen met de coach voor werk en bedrijf ga je dan op zoek naar je interesses, kwaliteiten en wat jou als persoon drijft. Is dit in kaart gebracht, dan ga je samen aan de slag hoe jouw eigenschappen het beste tot zijn recht komen.

Voor wie is het geschikt?

In principe is een coach voor werk en bedrijf voor iedereen geschikt. Of je nu al 30 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt of dat je net bent afgestudeerd, het is allemaal mogelijk. Er zijn verschillende redenen wanneer je voor een professional wilt gaan, bijvoorbeeld bij stress op het werk, problemen met collega’s, als je je ondergewaardeerd voelt of als je de uitdaging kwijt bent. Misschien vraag jij je ook wel af of jij je baan nog wel leuk vindt. Iemand die is afgestudeerd komt voor het eerst op de banenmarkt en neemt meestal de eerste baan aan die aangeboden wordt.

Hoe ziet het traject eruit?

In de meeste gevallen is er eerst een intakegesprek bij een coach voor werk en bedrijf waar de huidige situatie wordt besproken. Ook worden eventuele acties besproken en aan de hand daarvan wordt een inschatting gemaakt voor het aantal gesprekken dat nodig is. Daarna worden er gesprekken gevoerd en krijg je (meestal) huiswerkopdrachten met persoonlijkheidsvragenlijsten en competentie- en interessetesten. Hierdoor krijg zowel jij als de coach voor werk en bedrijf inzicht en wordt er gekeken wat je kan en welke functies eventueel bij je passen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Handige tips

Mocht je nog twijfelen of je zelf een coach voor werk en bedrijf lees dan onderstaande tips. Neem altijd zelf de regie over je loopbaan en laat een ander dat niet voor je bepalen. Maak je wensen concreet zodat je weet waar je naartoe wilt werken. Spreek daarnaast ook je verwachtingen goed uit naar jezelf en onderzoek de arbeidsmarkt. Waar liggen kansen? En tot slot: stop energie in dingen waar jij invloed op hebt en waar jij gelukkig van wordt. Ga bijvoorbeeld elke ochtend voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf wat je wilt bereiken.