Hulp nodig bij het sporten? Kies voor een sportcoach

Kies voor een sportcoach

Heb jij (eindelijk) het goede voornemen om aan de slag te gaan met sporten maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Kies dan eens voor een sportcoach! Hij of zij helpt je op het gebied van sporten en motiveert en begeleid je zo goed mogelijk. Of je nu wilt afvallen of gewoon een fitter lichaam wilt behouden, het is allemaal mogelijk. In dit artikel lees je wat een sportcoach is, wat je kunt verwachten en hoe er een goede begeleiding wordt gegeven en hoe je het beste doelen kunt behalen.

Wat is een sportcoach?

Een sportcoach is iemand die je helpt bij advies, begeleiding en training als je dat nodig hebt. Daarnaast houdt hij of zij zich niet alleen bezig met de fysieke training maar is er ook voor je op zowel geestelijk als emotioneel niveau. Zo krijg je er ook meteen een dosis (extra) zelfvertrouwen bij wanneer je eenmaal bezig bent. Ook gaat het veel verder dan een uurtje sporten omdat een sportcoach je intensief begeleidt en dat jullie samen een gezonde balans vinden. Het is voor iedereen bedoeld die graag gemotiveerd op weg wil naar een fitter lichaam.

Wat kan je verwachten?

De eerste taak van een sportcoach is het informeren wanneer je wilt beginnen met bewegen en hoe je dit verantwoord uitvoert. Daarnaast motiveert diegene je ook om door te gaan met bewegen. Dit is natuurlijk ook het belangrijkste onderdeel om jou als (aankomende) sporter een gezondere en sportieve levensstijl aan te nemen. Het begin is natuurlijk altijd lastig en als je dan eenmaal bezig bent wil je ook goed je best blijven doen. Heb je een moment dat je het even niet zit zitten, dan is je sportcoach er voor jou om je weer op weg te helpen.

Goede begeleiding geven

Daarnaast is de sportcoach er om je te begeleiden op ieder gebied van jouw nieuwe levensstijl. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat diegene meegaat naar het sportcentrum om een volledige training uit te leggen of dat je geholpen wordt bij het opstellen van trainingsschema’s die je kunt gebruiken als leidraad. Het is ook een taak van de sportcoach om je voedingsadviezen te geven en het is mogelijk dat hij meegaat om de juiste sportkleding aan te schaffen. Dit zijn enkele voorbeelden, maar mocht jouw vraag er niet bijstaan dan kan je het altijd vragen.

Samen een haalbaar doel stellen

Het belangrijkste voor jou en de sportcoach is dat je samen naar een doel toewerkt. Alle aandacht is gericht op jou en het is de taak om van jou een gezonde en goede sporter te maken. Het is dan ook niet mogelijk om een professional in groepsverband in te huren, omdat het echt gaat om jou als sporter. Samen stel je een haalbaar doel in en dit kan bijvoorbeeld afvallen, aankomen in spiermassa of verbeteren van de conditie zijn. Kijk wat het beste bij jou past en stel samen met je sportcoach een haalbaar doel in.