Wat doet een burn-out coach?
De kans om in aanraking te komen met een burn-out coach is tegenwoordig een stuk groter dan vroeger. Iedereen heeft wel een drukke baan, kinderen, het huishouden en vrienden om zich heen. Als dit je allemaal te veel wordt dan kan het zomaar zijn dat je je opgebrand voelt. Het is dan noodzakelijk om op tijd aan de bel te trekken en ervoor te kiezen om naar een burn-out coach te gaan. Mocht je niet precies weten wat dit is, dan ontdek je dat in dit artikel. Ook lees je wat hij of zij doet en wanneer je iemand inschakelt.
Welke oorzaken geeft een burn-out coach voor dit fenomeen?
In de meeste gevallen ben je niet zomaar opgebrand, maar spelen er verschillende redenen die langzaam tot dit probleem hebben geleid. De kennis en ervaring van een burn-out coach kan je erbij helpen om de oorzaken vast te stellen. Het is belangrijk om dit te achterhalen omdat het noodzakelijk is voor het herstelproces. Samen met jou gaat hij of zij aan de slag om te werken naar een gezonde toekomst. Het gaat dus niet alleen om het herstellen, maar om het hele proces eromheen. Op die manier kun je ook voorkomen dat het nog een keer gebeurt.
Hoe ga je aan de slag?
De negatieve gevoelens die je hebt verschillen van mens tot mens en daarom is het belangrijk dat de aanpak centraal staat. Samen met de burn-out coach ga je aan de slag om weer goed in je vel te zitten. Bij de een uit het zich vooral lichamelijk, maar iemand anders heeft weer mentale klachten. Wat het belangrijkste is, is dat het contact tussen jou en de professional goed verloopt. Samen gaan jullie aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en de burn-out coach is erin gespecialiseerd om goed naar anderen te luisteren.
Wanneer schakel je iemand in?
Omdat het soms moeilijk in te schatten is wanneer je een burn-out coach moet inschakelen gebeurt het voor de meeste mensen te laat. Het is dan nog steeds mogelijk om een professional in te schakelen, maar het is dan meer uit noodzaak. Meestal zijn er verschillende indicaties waaraan je kunt herkennen dat je opgebrand bent. Zo kun je slecht slapen of je merkt dat je elke dag onvrede voelt. Het kan in kleine mate beginnen en zich steeds verder ontwikkelen. Trek daarom op tijd aan de bel zodat je meteen geholpen wordt.
Bewegen is belangrijk
Uit onderzoek van diverse professionals is gebleken dat bewegen goed helpt wanneer je je opgebrand voelt. Kies bijvoorbeeld voor buitentraining en ga hardlopen of een stuk wandelen. Het is namelijk goed voor je brein als je frisse lucht krijgt en de omgeving van bijvoorbeeld een bos is goed voor je gemoedstoestand. Soms geeft een burn-out coach dan ook zijn expertise vrij in de buitenlucht, in plaats van op een muffig kantoor. Daarnaast leer je ook hoe je de basis weer op orde krijgt en hierbij krijg je praktische tips die je toepast in het dagelijkse leven.