Wat kan een persoonlijke coach voor jou betekenen?

persoonlijke coach

Ervaar jij dagelijks struggles in je werk, privésfeer of in het algemeen en wil je hier graag iets aan veranderen door middel van een persoonlijke coach? Of wil je gewoon graag weten wat diegene precies doet? Dan ben je hier aan het goede adres. Het gebruik van een persoonlijke coach is eigenlijk de meest effectieve manier van leren omdat het één-op-één wordt uitgevoerd. In dit artikel ontdek je dan ook wat het precies is, wat diegene doet, hoe jullie samen een effectieve aanpak maken om problemen uit de weg te helpen en de evaluatie.

Wat is een persoonlijke coach?

Een persoonlijke coach is iemand die met jou samen op een effectieve manier samen de uitdaging aangaan om je vooruit te helpen. Je ontwikkelt hierbij effectief gedrag, bewustzijn en/of meer zelfvertrouwen. Het is mogelijk dat je op verschillende plekken problemen ervaart en daardoor word je bijvoorbeeld geholpen op de werkplek, in de relatie met collega’s of in de privésfeer. Maar je kan het ook heel algemeen houden door te kijken hoe het met je gaat in de algehele maatschappij. Samen zorgen jullie ervoor dat je meer zelfvertrouwen ontwikkelt om verschillende zaken aan te pakken.

Waar kan een professional je bij helpen?

Het is ook belangrijk om te weten wat een persoonlijke coach jou kan bieden. Zo kun je geholpen worden bij het overwinnen van faalangst en onzekerheid, het leren omgaan met werkdruk en stress of het enthousiasme en energie in je werk terugvinden. Mocht je het lastig vinden om communicatief vaardig te zijn dan kan je hier ook bij geholpen worden. Dit zijn enkele voorbeelden waarbij je geholpen kunt worden, maar er zijn er nog veel meer. Je kunt altijd aankaarten waar je hulp bij nodig hebt en dan kan de persoonlijke coach je er wellicht bij helpen.

Hoe is de aanpak opgesteld?

Om bijvoorbeeld bovenstaande voorbeelden te bereiken helpt een persoonlijke coach om je doelen SMART (= specifiek, meetbaar, attractief, realistisch en tijdgebonden) te maken. Ook word je geïnspireerd en zo krijg je energie om aan de slag te gaan. Hierdoor verandert ook je mindset en ga je belemmerende overtuigingen uit de weg. Uiteindelijk krijg je jouw authentieke gedrag en gevoel voor eigenwaarde weer terug of wordt het zodanig beïnvloed dat je angsten overwonnen zijn. Tot slot motiveert de persoonlijke coach je en hierdoor ga je ook de minder leuke klusjes oppakken.

Het evaluatiegesprek

Wanneer je een gesprek wilt met de persoonlijke coach is er eerst een kennismakings- en/of intakegesprek waar een antwoord wordt gegeven op verschillende vragen. Twee voorbeelden zijn bijvoorbeeld ‘is er een klik tussen beide partijen’ en ‘Is coaching wel de beste manier om het gewenste doel te bereiken’. Samen wordt er het verloop van het traject besproken en op het einde hiervan is ook een evaluatie noodzakelijk. Hier wordt gekeken of de doelen zijn bereikt en of de behandeling effectief is geweest. Wil jij ook graag een persoonlijke coach? Zoek er dan snel eentje bij jou in de buurt!